Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2009 14:19 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ
Автор: lokomotivseptemvri Категория: Спорт   
Прочетен: 1095 Коментари: 0 Гласове:
0



ИЗХ.НОМЕР  26/11.11.2009 г                                              

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

 

Уважаеми господа,

 

Без да си вменявам ролята на „лошия пророк”, с оглед Отвореното писмо, което адресирах до компетентните в страната лица и институции и до медиите, развоят на футболната среща между отборите на ФК ”Балкан” Варвара и ФК ”Локомотив 1925” Септември, потвърждават думите ми.

И не отвореното писмо е провокирало напрежението на мача, нито пък е „подложило БФС на излишен натиск”. С отвореното си писмо ние алармирахме, че проблемите ескалират, че никой – нито от ОС на БФС Пазарджик, нито БФС приемат сериозността на проблема и вземат мерки за решаването му.

За съжаление това е действителността. Почти всяка една футболна среща в „А” областна група Пазарджик не преминава без инциденти. И единствено липсата на видеозаписи ни лишаваше от възможността да докажем твърденията си. Многократно сме сигнализирали ОС на БФС Пазарджик, че методите на съдийството са извън правилата, че има съмнения за порочни практики в реферството на отделни съдии. Резултатът е видим – три избити зъба на футболен делегат. Питам се, следваше ли да се стигне до там, за да се концентрираме върху проблема.

Считам, че не лошата организация на футболната среща е първопричината, както твърди  Спас Иванов, а липсата на ефективност в наказанията, които налага ДК при ОС на БФС Пазарджик, неефективността и некомпетентността на СК при ОС на БФС, при разглеждането на протоколите на съдиите. Не мога да приема, че лица, от които зависи футболът в нашата област ще се крият зад решенията на БФС и ще чакат БФС да реши нашите проблеми. Време е да се застане в лице с проблема във футбола, и на областно, и на национално ниво, а проблема се нарича некомпетентност и корупция. В комплект и с нежеланието за работа и развитие, същият се задълбочава и дава своите негативни резултати.

  Не бих искал да ми се вменява чувство за вина, не аз съм провокирал този развой на събитията. Това е естественият завършек на една игра без правила и чувство за безнаказаност.

И все пак, аз смятам, че в БФС все още има здрав разум, който изследвайки проблемите ще вземе правилното решение, защото е длъжник на българският футбол. Защото е длъжен, в името на всички онези български футболисти, разнасяли славата на българските футболни школи. Защото е и длъжник на бъдещите поколения българи, които са пленници на най-красивата игра – футбола, да създава условия и развива истински спортсменски футбол.         

                                   С уважение:
                                                                       в качеството ми на Председател на УС

                                                                       на ФК”Локомотив 1925” Септември,

 

                                                                       Марин Рачев




Тагове:   писмо,   съюз,   Отворено,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lokomotivseptemvri
Категория: Спорт
Прочетен: 75250
Постинги: 27
Коментари: 0
Гласове: 52
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930