Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 11:16 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ
Автор: lokomotivseptemvri Категория: Спорт   
Прочетен: 1001 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.11.2009 15:59



ИЗХ.НОМЕР 23/06.11.2009 г

НА ВНИМАНИЕТО НА:

ПРЕЗИДЕНТА НА БФС БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ  БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪРА НА ФИЗИЧЕСКОТО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТА  СВИЛЕН НЕЙКОВ

Относно:
Тенденциите на развитието на футбола в „А” областна група Пазарджик и България

Уважаеми господа,

Повод за настоящото Отворено писмо, което е достояние и на медиите, е полученият отговор от БФС (Изх.№1-5-406/15.10.2009г.).
С описаното по-горе писмо, БФС ни информира, че не сме обжалвали решенията на СК при ОС на БФС Пазарджик , взети във връзка с депозирани наши жалби, пред по-горна инстанция – ОС на БФС Пазарджик, поради което същите са влезли в сила и че по действащата нормативна уредба на БФС не съществува правна възможност, друг орган да се произнесе по казусите.
Бихме искали да Ви информираме, че представител на ФК „Локомотив 1925″ (Септември) не е получавал препис от решенията на СК при ОС на БФС Пазарджик. Дори не сме известени по телефон за подобни решения, въпреки че в жалбите неслучайно сме посочили адрес за кореспонденция. Единственото официално съобщение за решения, взети от СК при ОС на БФС Пазарджик, е писмо Изх.№23/04.11.2009г. Това говори за липса на адекватна комуникация между ръководството на ОС на БФС Пазарджик и представителите на отбори от групата.
Въпросните жалби, по които СК при ОС на БФС Пазарджик, се е произнесла в позитивна светлина, бяха провокирани от арогантното и неспортсменско поведение на представители на ФК„Чико” (Бяга) и ФК  "Ботев (Черногорово). Считам, че ако СК при ОС на БФС Пазарджик, беше взела под внимание нашите жалби, нямаше да се стига до брутални инциденти, като например нанесения побой над треньора на ФК „Синитево“ от фенове на отбора на ФК  "Ботев"  (Черногорово) на проведената среща 17.10.2009 г. и възмутителното поведение на треньора на ФК „ЧИКО (Бяга) при срещата със ФК "Левски" (Паталеница) на 31.10.2009 г., когато същият е нанасял удари на фен (жена) на противниковия отбор.
Нивото на футбола и на съдийството в нашата област е изключително ниско. Проблемът е, че ОС на БФС Пазарджик е приел ролята на щрауси и „заравяйки главата си в пясъка”, счита проблемите за решени, а видно от инцидентите, те ескалират.
Тъжно е, че Пазарджик област няма отбор на ниво над В-група. В момента почти няма област в страната, от която да не участва отбор в БПФГ (Б-професионална футболна група) или АПФГ. И на фона на всичко това, вместо ръководството на ОС на БФС Пазарджик, да се радват на отбори като нас, че се стремим към „чистота“ на играта и спазване на приетите правила, както и че сигнализираме за нередности от страна на съдии и определени отбори, а не се поддаваме на всеобщата практика, ОС на БФС Пазарджик се чудят как да ни откажат от стремежа да сигнализираме за проблеми. Нямало смисъл да се пускат жалби, само сме си давали парите, това нямало да промени нещата и пр., сякаш с единствената цел да се приеме, че ситуацията във футбола е в нормите и случващото се в първенството е нещо нормално.
И докато тези порочни практики и чувство на безнаказаност цари тук, в област Пазарджик, нищо добро не трябва да очакват футболните отбори, запалянковците и любителите на най-популярната игра в света.
Пред амбициите на отбори и ръководствата им, които се опитват да възродят нещо от сладките спомени на миналото, щe застава група от некомпетентни и безпринципни хора и тенденциозно ще убива всяка една инициатива за възраждане на принципите във футбола.
Искам да информирам БФС, с оглед последното решение на СК при ОС на БФС Пазарджик, взето с Протокол № 11/29.10.2009г., че ФК „Локомотив 1925″ (Септември), ще осигури на всяка своя среща оператор, който да снима всяка минута от срещата, тъй като на формално основание, не се обсъждат извършени нарушения от страна на футболисти, съдии и наблюдатели. Още повече, с оглед съществуващата нормативна уредба в БФС се намираме в ситуация, за която мъдрият бъгарски народ е казал ”гарван  гарвану око не вади”.
Уважаеми господа,
Българският футбол се намира в изключително тежко състояние. Срамно и унизително е да говорим за него. И ако Вие не предприемете необходимите действия за изкореняване на непрофесионализма, корупцията, бруталността и неспортсменското поведение, значи сте в ситуация на causa perduta и следва да помислите дали няма нужда от промяна в методите и практиките, установени в БФС.

Пишейки тези емоционални редове, оставам с уважение към вас-
професионалистите в БФС, в качеството ми на Председател на УС на
ФК”Локомотив 1925” Септември: Марин Рачев




Тагове:   писмо,   съюз,   Отворено,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lokomotivseptemvri
Категория: Спорт
Прочетен: 75074
Постинги: 27
Коментари: 0
Гласове: 52
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031